Flott overraskelse

Aldri hørt om Liran Donin? Da er vi i alle fall nesten to, men med hans debutskive i hånd og ører er det ingen tvil om at han er en musiker som bør følges nøye.

Bassisten Liran Donin har noe spennende på hjertet.

 

Jeg har hatt gleden av å møte israelske, men England-bosatte Donin i de spennende bandene Led Bib og Polar Bear tidligere, men her står han frem med sitt eget band og sin egen musikk for første gang.

Det viser seg raskt at Donin føyer seg elegant inn i rekka av israelske jazzmusikere som har tatt seg ut i verden og som har markert seg på et meget fordelaktig vis. De tre søsknene Cohen, gitaristen Gilad Hekselman og pianisten Yonathan Avishai er bare noen av de andre og alle befinner seg på det aller øverste internasjonale trinnet.

Sammen med en kvintett med bestående av musikanter bosatt i England med Josh Arcoleo på tenorsaksofon, italienske Maria Chiara Argirò på piano, Ben Brown på trommer og Chris Williams på altsaksofon – alle på et svært høyt nivå, men stort sett helt nye bekjentskaper for meg – tar Donin, som også synger litt, oss med på en musikalsk ekskursjon som henter mye fra både hans hjemlands musikalske arv og fra den moderne jazzens heftige trøkk og utadvendthet.

Det er flott, moderne, positiv og usedvanlig livsbejaende musikk skapt av fem musikanter som vil hverandre vel og som følger Liran Donin og hans intensjoner fra start til mål. Et herlig møte – intet mindre.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Liran Donin´s 1000 Boats
8 Songs
Cavalo Records/lirandonin.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg