Flott, sterkt og viktig

Sigurd Hole er en strålende musiker og et engasjert medmenneske som både kan og vil mye med musikken sin.  Med “Roraima” lykkes han veldig på alle områder.

Sigurd Hole der han trives aller best – ute i naturen.
Foto: I. J. Biermann

Sigurd Hole (40) har de siste par tiåra vist seg frem i en rekke konstellasjoner fra solobass – inkludert konsert i Carnegie Hall med Ron Carter på første rad – via duo med Jon Arild Eberson og Eple Trio til en rekke prosjekter sammen med blant andre Helge Lien, Jens Christian Bugge Wesseltoft og Odd Nordstoga.

Likevel har jeg en klar følelse av at bestillingsverket “Roraima” til Oslo World i 2020 er det viktigste han har gjort så langt i karriera. For alle oss som ikke fikk anledning til å se og høre det live den 29. oktober 2020 i Jakobs Kirke i Oslo, så er det bare å bukke og takke for muligheten til å få oppleve konserten – så mange ganger man måtte ønske – og det sammen med ei fantastisk flott innpakning.

Med en rekke feltopptak fra Amazonas, nærmere bestemt Roraima-delstaten nord i Brasil, og et teksthefte – det BØR leses fra perm til perm – som forteller oss alt om Holes ekte engasjement for kloden vår, som fundament for den inderlige, ærlige og viktige musikken han har har skapt, blir “Roraima” et verk som bør spilles en rekke ganger hvor som helst på Tellus i åra som kommer. Budskapet i musikken kommer dessverre aldri til å gå ut på tid.

Med et håndplukka kremlag bestående av Frode Haltli på trekkspill, Per Oddvar Johansen på trommer, Helga Myhr på hardingfele og vokal, Tanja Orning på cello, Trygve Seim på saksofoner og Håkon Aase på fiolin, inviterer Hole oss med til landskap som henter inspirasjon fra både jazz, folkemusikk og samtidsmusikk – og sikkert mye mer. Dessuten får vi være med på spesielle sekvenser der musikerne improviserer “sammen med” feltopptakene – spennende og annerledes.

Sigurd Hole er noe helt for seg sjøl og det er så avgjort dette bestillingsverket også. Det er både flott, inderlig og ikke minst viktig.. Et høydepunkt så langt i Sigurd Holes karriere.

Sigurd Hole
«Roraima»
Elvesang/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg