Flotte lange linjer

Den svenske gitaristen Pål Nyberg trives godt i et vakkert og langlinja landskap.

Pål Nyberg har noe vakkert og personlig å melde.

Gitaristen, komponisten og bandlederen Pål Nyberg (38) har blant andre samarbeida en hel del med den amerikanske saksofonisten Jimmy Halperin. For de innvidde betyr det at de musikalske idealene befinner seg i spora etter retningsgivere som Lennie Tristano, Lee Konitz og Warne Marsh. I en cooljazz-verden med andre ord. Sammen med et strålende band av stort sett svenske medmusikanter framstår Nyberg her som en særprega komponist.

De lange, logiske, vakre og intelligente musikalske linjene er så tydelige og unike i musikken at det er kun Nyberg som kunne ha unnfanga dem. Han er åpenbart en kompromissløs musikant som vet hvor han vil og som har jobba målbevisst for å komme dit.

Sammen med et nydelig “komponert” band bestående av brødrene Konrad (trommer) og Mauritz Agnas (bass), tyske Birgitta Flick på saksofon, Per “Texas” Johansson på klarinetter og Markus Jägerstedt på ymse tangenter, skaper Nyberg nydelige landskap som det er deilig å drømme seg bort i.

Det er lett å se for seg bilder i disse musikalske fabuleringene og både kollektivt og solistisk er det landskapsmalere av veldig solid kaliber vi har med å gjøre. Om det ringer en filmskaper eller to til Nyberg i nær framtid vil jeg overhode ikke bli overraska.

Pål Nyberg har noe vakkert og høyst personlig å dele med oss.

Pål Nyberg
Lowlands
AMP Music & Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg