For ei stemme!

Espen Berg Trio er og har ei stemme som er totalt unik og som bare blir sterkere og sterkere. Den ferskeste bekreftelsen heter “Fjære” og er en sann nytelse.

Espen Berg, til høyre, leder en strålende kohort. Bedre enn noen gang faktisk.

Sjøl om pianist og komponist Espen Berg (39) er den åpenbare sjefen i trioen, så spiller trommeslager Simon Olderskog Albertsen (31) og bassist Bárður Reinert Poulsen (33) så sentrale og viktige roller i kohorten at det faller naturlig å nevne kollektivet som ei stemme. Denne gjengen er på alle måter et ektefødt barn av jazzlinja i Trondheim og, sjøl om de tre nå er bosatt i Trondheim, København og Oslo, så har ikke samspillet og empatien tatt nevneverdig skade av det.

Berg er en melodiker og lyriker av høy byrd som med sin eminente teknikk sørger for at det kompliserte og intrikate låter nesten irriterende enkelt. Olderskog Albertsen og Poulsen leser og skjønner hva og hvor Berg vil fra første til siste takt. Det betyr at Espen Berg Trio har skapt et mer samstemt triouttrykk enn noen gang gjennom bandets fjerde visittkort.

Det swinger og groover i alle slags tempi underveis og når så Berg har invitert med trompeter Mathias Eick og tenorsaksofonist Hanna Paulsberg på noen spor og avslutter sammen med sin sambygding Silje Nergaard på den eneste ikke-sjølskrevne låta, Paul Simons “”I´d Do It For Your Love”, så har “Fjære” blitt et lite smykke av ei plate og en solid manifestasjon av hva og hvem Espen Berg Trio er anno 2022.

Espen Berg Trio
«Fjære»
Odin Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg