For en fest!

Siden 1999 har Eric Clapton arrangert seks Crossroads Guitar Festival til inntekt for en rehabinstitusjon på Antigua som han tok initiativet til og som han har hatt svært god nytte av personlig også. Nå får vi bli med på den foreløpig siste.

For en fest det blei i Dallas, Texas høsten 2019.

Eric Clapton, en av verdens mest unike og hippeste gitarister uansett sjanger, har aldri lagt skjul på at han har slitt med heftige ytre stimuli-problemer. Han har heldigvis greid å gjøre noe med det og ikke bare for en egen del. Crossroads-initiativet har hjulpet mange med store rusproblemer og to utsolgte hus i gigantiske American Airlines Arena i Dallas samt salg av cder og dvder, har definitivt ikke skada heller.

Jeg har blitt utstyrt med dvd-versjonen og bortimot fire timer sammen med noen av hans beste gitarvenner er en perfekt måte å tilbringe bortimot fire timer på i denne lockdown-perioden.

Clapton har samla kjente som ukjente, for meg i alle fall, gitarister fra både nær og fjern. Det har blitt til en sjelden fest dog uten at en eneste merkestein blir flytta på. Det er da heller ikke meininga. Her skal det være stor hygge og du verden som de har lykkes med det.

Jeff Beck, Sheryl Crow, Gary Clark, Jr., Peter Frampton, Vince Gill, Buddy Guy, Los Lobos, John Mayer, Kurt Rosenwinkel, Bonnie Raitt og Tedeschi Trucks Band er bare noen av de mest kjente som åpenbart stortrivdes disse to septemberkveldene for godt og vel et år siden i Dallas. Det betyr stor sjangermessig spredning – noe for de fleste smaker med andre ord.

Jeg har hygga meg fælt med disse fire timene og kommer garantert til å plukke den fram igjen mange ganger – også etter at lockdownen er over. Det skader heller ikke at Clapton, som sjøl bidrar med noen av sine aller største hits, har med seg Nathan East og Steve Gadd i kompet. Hippere blir det liksom ikke.

Måtte det hersens viruset forsvinne, men måtte Clapton fortsette å lage Crossroads-festivaler! I mellomtida er det mulig å hygge seg med 2019-utgava – mange ganger.

Eric Clapton´s Crossroads Guitar Festival 2019
Rhino/Warner Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg