For en presang!

Det er 50 år siden superkvartetten Crosby, Stills, Nash & Young ga oss “Déjà vu”. I forbindelse med jubileet blir den gitt ut i en praktutgave på vinyl pluss fire cder med demoer, outtakes, alternative versjoner samt skiva som cd også.

Crosby, Stills, Nash & Young – gjengen sin det.

Alle som har levd noen år må nesten ha et eller annet forhold til denne kvartetten og denne musikken. For mange er det nok bortimot lydsporet til livet deres også. Denne plata har blitt kalt den beste andreplata til noe band noensinne. Slike rangeringer er ikke noe for meg, men at “Déjà vu” satte voldsomme spor er ikke vanskelig å være enig i.

Nå er det altså klart for “feiring” og når plateselskapet Rhino melder seg til tjeneste, så vet vi nesten på forhånd at jobben blir skikkelig gjort.

Med originalalbumet remastra både på vinyl og på cd, pluss en cd hver seg med demos, outtakes og alternative versjoner – totalt 29 spor som aldri har vært utgitt tidligere – til sammen tre timer og 11 minutter med musikk, så er det altså så mye strålende gammelt og “nytt” her at dette på mange vis blir det definitive CSNY-visittkortet.

Når vi i tillegg blir servert et strålende teksthefte med et skrivestykke ført i pennen av Cameron Crowe som forteller oss noe som likner på hele historia om kvartetten, med et bildetilfang vi ikke har sett maken til tidligere, så har dette blitt en fest av en markering.

Crosby, Stills, Nash & Young
«Déjà vu – 50th Anniversary Deluxe Edition»
Atlantic/Rhino/Warner Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg