For en spellemann!

Hvis du vil gi jeg deg sjøl påfyll fra en helt unik spellemann som trakterer hva det enn måtte være, så er Magnus Wiik svaret på dine bønner.

Magnus Wiik har all grunn til å være fornøyd med de to platene sine.

Noen, men alt for få, har hørt Magnus Wiik (36) i band som Julie & The New Favorites, Open String Department og Haley´s Comet. De som har gjort det har mer enn ant at i Wiik finnes det et helt spesielt talent. All den bekreftelse man måtte ønske seg får vi på disse to soloskivene.

Wiik kommer fra Trondheim og hadde gitar som hovedinstrument på jazzlinja i Stiftsstaden. Noe forteller meg at han sikkert er en framifrå jazzgitarist også, men tidlig på 2000-tallet falt han i den irske musikkgryta og veien videre til bluegrass var heller ikke lang.

Etter hvert har det blitt flere turer over there og bluegrassmusikken er fundamentet for mye av det vi får være med på her. Ikke nok med at det er tradisjonsmusikk som er basisen; Wiik og hans canadiske samboer, felespilleren Laura Ellestad, har flytta til folkemusikkbygda Rauland!

Mange musikanter rusler nok rundt med en drøm om å lage soloskive en eller annen gang i løpet av karriera si. Slik var det også for Wiik og han slo like godt til med to i samme slengen!

Innspilt i hjemmestudioet i Rauland møter Wiik oss med sangstemma si samt – hold eder fast: gitarer, banjo, dobro, mandolin, fele, cello, bass, irsk fløyte, piano, elpiano og orgel!!! Om det noen gang har vært snakk om one man band så må det vel være The Magnus Wiik Band.

På “Trad” er det folkemelodier som ligger i bånn pluss Tigran Hamasyans “Vardavar” og Black Sabbaths “War Pigs”, mens på “Rad” – forkortelse for radical – er det nytt og originalt materiale skrevet av Wiik – både tekst og melodi.

Bluegrass er som nevnt utgangspunktet for ekskursjonene til denne fantastiske instrumentalisten, men at han har hørt på både bulgarsk og irsk folkemusikk og heller ikke har glemt sine jazzrøtter, skinner også gjennom og det skader på ingen måte.

Øystein Sunde sjøsatte på mange vis denne musikalske skuta her til lands. Stian Carstensen har tatt den videre og nå har Magnus Wiik vist seg å være en svært verdig arvtaker og forlenger. Herlig!

Magnus Wiik
Rad
Just For The Records/Musikkoperatørene

 

Magnus Wiik
Trad
Just For The Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg