For et one man band!

Det kommer ikke som noen bombe akkurat at Chris Potter er en av verdens aller beste saksofonister. På denne helt spesielle innspillinga trakterer han alle instrumentene sjøl.

Chris Potter – for en saksofonist – for et band!

Chris Potter (49) dukka opp som “barnestjerne” allerede som tenåring sammen med Charlie Parker-trompeteren Red Rodney. Siden har han bare tatt nye, enorme steg i retning seg sjøl og per i dag er han enkelt og greit en av de aller beste og mest uttrykksfulle saksofonistene som finnes her på Tellus.

Potter har på grunn av sitt enorme talent også vært en av de mest ettertrakta musikerne og har vært å påtreffe i en rekke konstellasjoner. Han har vært konstant på reisefot og fikk derfor merke nedstenginga i større grad enn de aller fleste. Derfor har 2020 bydd på ei helt annen utfordring enn han kunne se for seg, men samtidig har også året bydd på en rekke nye muligheter. Du verden som Potter har tatt vare på dem.

Tenor- og sopransaksofon, klarinett og bassklarinett, fløyte og altfløyte, piano og ymse andre tangentinstrumenter, elektriske og akustiske gitarer, bassgitar, trommer og perkusjon og en del sampling på fritida, er arsenalet Chris Potter stiller til start med. Sjølsagt spiller han ikke alt like bra som hovedinstrumentene sine, men jeg innrømmer lett at jeg ville trodd at det var proffer på alle instrumenter – misforstå meg rett.

Jeg hadde nesten sagt sjølsagt så har Potter skrevet alle de ti låtene også. Alt blei spilt inn i løpet av seks uker fra mai og har jeg skjønt det rett så har Potter vært sin egen tekniker også. Det er umulig ikke å bli superimponert over både musikanten og komponisten Chris Potter.

Tøff, hip, melodisk og spennende jazzmusikk med spor av det meste i moderne amerikansk musikktradisjon er ingrediensene i det Chris Potters aleine har skapt. Du verden for en musikant, du verden for et band!

PS Da er det under en måned igjen før Trump skal geleides ut av Det hvite hus. Juleønsket mitt er at han får gjort så lite skade som mulig i løpet av den tida.

Chris Potter
There Is a Tide
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg