For noen samtaler!

Trompeteren Roy Hargrove og pianisten Mulgrew Miller hadde et fruktbart samarbeid i den siste delen av sine liv. Her får vi bli med på hvor nydelig det kunne være.

Roy Hargrove og Mulgrew Miller – for en duo!

Roy Hargrove gikk bort i 2018 bare 49 år gammel. Mulgrew Miller blei 57 – han forlot oss fem år tidligere. Hver for seg etablerte de seg på den øverste hylla innenfor melodisk, akustisk jazz med røtter i bebop og standardskatten. Hargrove jobba også en hel del med mer “moderne”, elektriske uttrykk.

For meg er det en nyhet at de to jobba sammen, men det viser seg at de møttes ganske så ofte på den legendariske og nå nedlagte after hours-klubben Bradley´s i Greenwich Village i New York. Det var stedet “alle” musikantene dukka opp etter jobb andre steder. De dukka for så vidt opp der om de ikke hadde vært på jobb også.

Hvis jeg har skjønt det riktig var det økonomiske årsaker til at denne duoen med den høyst spesielle besetninga oppstod. Arrangører ville gjerne ha de to med fullt band, men det var det altså ikke penger til. De måtte altså ta til takke med piano og trompet – ikke hverdagskost akkurat – men for en konstellasjon det skulle vise seg å være!

Hargroves manager Larry Clothier hadde for vane å ta opp alle Hargroves konserter via lydbordet og akkurat i dette tilfellet skal vi være veldig glad for det. En konsert i Merkin Hall i New York i 2006 og en i Easton, Pennsylvania året etter er det vi får være med på.

Lange, gode versjoner av stort sett kjent materiale som “What Is This Thing Called Love”, “I Remember Clifford”, “Triste”, “Con Alma”, “Monk´s Dream” og “Ruby My Dear” er utgangspunkt for usedvanlig flotte samtaler mellom to instrumentalister fra aller øverste hylle.

Lyden er strålende og når så det hele blir omringa av et fantastisk 68-siders teksthefte der blant andre Sonny Rollins, Ron Carter, Ambrose Akinmusire og Robert Glasper forteller om sine minner med disse to mesterne, så har dette blitt nok en fantastisk produksjon fra Resonance Records – selskapet som finner skjulte skatter over alt.

Roy Hargrove – Mulgrew Miller
«In Harmony»
Resonance Records/resonancerecords.org
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg