For små og store i alle aldre

Heldigvis lages det flott og meningsfull musikk for de minste fortsatt. Gunnelie er foreløpig siste skudd på stammen og hun «snakker» til alle fra 0 til 100 – nesten.

Gunnelie har laga flott musikk for de aller minste og flere til.

Gunnelie, eller Ingunn Sørli Øksnes (33) som hun sikkert også reagerer på, er av det slaget som tar barn på alvor. Uansett om jeg ikke er i den umiddelbare målgruppa (kanskje er jeg på vei dit igjen?????), så setter jeg uansett pris på artister som tar denne jobben så seriøst som Gunnelie gjør.

Gunnelie er både musiker – i tillegg til å synge så spiller hun fele, nyckelharpa, piano og klokkespill – og pedagog. Med base i Tønsberg har hun skapt et lite univers som i utgangspunktet retter seg inn mot de fra 0 til 6, men som har mye å si til de med åpne sinn på andre alderstrinn også. Gunnelie har nemlig makta på et både logisk, enkelt og pedagogisk vis å fortelle historier – og formidle dem – på et vis som har alle sjanser til å gå lett – og rett – hjem hos mange.

Tekstene er både morsomme og på et barnlig vis av og til småfrekke slik at de minste ganske så sikkert vil kjenne seg igjen i fortellingene til Gunnelie. Når hun så synger på et vis som både har luft og rom rundt seg, så er muligheten for å henge med for alle absolutt tilstede. Tekstene er lettlærte og jeg tipper at de minste vil være ivrige allsangere fra første stund.

Musikken har sitt fundament i en slags visesang/folkemusikk-tradisjon med krydder av både pop og jazz – bassist Erlend Olderskog Albertsen spiller et par små kor også.

Til sammen har det blitt en liten halvtime med flott påfyll for både store og små i alle aldre – Gunnelie er et nytt bekjentskap som det har vært svært hyggelig å hilse på.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Gunnelie
Ringeli roser
MiniMu/gunnelie.no

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg