Fornyeren

Gary Clark Jr. er kanskje den aller viktigste musikanten når det gjelder å fornye og forlenge bluestradisjonen. «This Land» er nok en bekreftelse på det.

Gary Clark Jr. har åpna opp bluesdøra for mange langt utenfor bluesmenigheta.

Sjøl om gitaristen og vokalisten fra Austin, Texas fortsatt bare er 35 år ung, så har han vært på banen helt siden han platedebuterte allerede i 2001. Likevel skulle det ta over ti år til før det virkelig tok av – i forbindelse med overgangen til storselskapet Warner Bros. I 2011/12 fikk verden en stor overraskelse med først EP-en «The Bright Lights»  som blei fulgt opp av «Blak and Blu». Mange så for seg at bluesen hatt fått en redningsmann etter at B.B. King la ned Lucille – navnet han ga gitaren sin – for godt.

Nå har han stått på scena sammen med både Rolling Stones, Eric Clapton og den nevnte gudfaren B.B. King – det sier en hel del om hvilken anseelse han nyter i mange kretser. Den vil ikke bli noe mindre etter at «This Land» – inspirert av hans anskaffelse av en en hesteranch i Kyle, Texas, dit han har flytta med familien – nå har fortalt oss at Clark er mannen som sitter i førersetet for å ta vare på og forlenge/fornye bluestradisjonen.

I løpet av de 17 spora, som han har skrevet sammen med gode venner, forteller han oss at han er en urheftig gitarist og vokalist – han har så til de grader begge deler inne.

Når han så på et høyst personlig vis makter å inkorporere impulser fra både blues, rock, soul og hip hop til et helt eget brygg, så er det lett å skjønne at et stort publikum kloden rundt har fått et nært og godt forhold til budskapet og uttrykket til Gary Clark Jr. Det er tøft, det er hipt, det er blues anno 2019 og garantert med elementer som vil ta han med, og oss, på ei reise i mange tiår fremover.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Gary Clark Jr.
This Land
Warner Bros./Warner Music
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg