Fra Bowie til Bugge

Jason Lindners univers var en meget viktig ingrediens på David Bowies siste plate «Blackstar». Nå har han begynt å samarbeide med en annen storhet: Jens Christian Bugge Wesseltoft.

Trioen Now vs. Now er et eget lite univers.

David Bowie og hans produsent Tony Visconti var over seg av begeistring for bidragene fra den unike tangentisten Jason Lindner i forbindelse med «Blackstar». Chick Corea har kalt Lindner et eget musikalsk univers. Slik kunne vi egentlig fortsatt ei stund til, men det sier vel nok om på hvilket nivå Lindner befinner seg. Det forteller vel også sitt om hvilket scoop Bugges Jazzland Recordings har gjort med å sikre seg Lindner og hans trio Now vs. Now til selskapet.

Jeg skjønner godt begeistringa til både den ene og den andre – Jason Lindner (46) er noe helt for seg sjøl. Basert på det han har gjort tidligere og ikke minst her, så skaper han musikk, lyder og stemninger han er ganske så aleine om.

Now vs. Now er et elektrisk univers der Lindner benytter sitt enorme arsenal av instrumenter og ideer til å ta oss med til steder vi aldri har blitt eksponert for tidligere. På sett og vis oppleves dette nesten som et futuristisk univers – Lindner åpner opp dører til hvordan musikk kan utvikle seg i åra som kommer.

Her er det elementer av jazz, funk, soul, synthpop, electro-R&B, IDM og jazztronica, og sikkert mye mer, satt sammen til univers så stort og ofte så voldsomt at man skulle tro at det var mange flere enn Lindner og hans to medsammensvorne som skapte det.

Med seg har Lindner de to sjelsfrendene Panagiotis Andreou på elbass og Justin Tyson på trommer og sammen høres de ut som et mangehoda troll – et troll som vil den samme veien. Det er en ganske uopptråkka og ny vei. Svært spennende er den også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Now vs. Now
The Buffering Cocoon
Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg