Fra generasjon til generasjon

Black Lives Matter-bevegelsen har vært og er viktig. Her kommer en musikalsk påminnelse om dette.

Immanuel Wilkins er en av mange strålende bidragsytere.

Navnene Trayvon Martin, Michael Brown og George Floyd har brent seg inn i bevisstheten vår etter at de blei drept med rasistiske motiv de seineste åra. En hel verden, store deler av den i alle fall, reagerte med avsky, og noen har heldigvis fortsatt med å holde fana høyt slik at vi aldri skal glemme.

Den hvite belgiske musikkprodusenten, manageren og bookeren Stefany Calembert som er gift med den fargede amerikanske bassisten Reggie Washington, og de har tre barn sammen, har kjent på og kjenner godt til denne rasismen og ville gjøre noe for at dette ikke skulle gå i glemmeboka og samtidig kunne hjelpe musikere som har slitt kraftig under pandemien.

Som sagt så gjort, og via sitt og Washingtons enorme nettverk satte hun i gang å kontakte en rekke artister innen en rekke sjangre som jazz, verdensmusikk, hip hop, funk, rock, fusion, opera og en rekke beslekta uttrykk.

Cheick Tidiane Seck, Oliver Lake, Alicia Hall Moran, Immanuel Wilkins, Jeremy Pelt, Grégory Privat, E.J. og Marcus Strickland, Jacques Schwarz-Bart, Marvin Sewell og Jean-Paul Bourelly er bare noen av de 20 artistene som laga ny musikk til denne innspillinga – musikk som all i hovedsak har et tydelig budskap enten direkte eller indirekte.

Denne dobbelt cd-en er både ei flott og ikke minst viktig innspilling som både artistene og ikke minst initiativtakeren Stefany Calembert skal ha all mulig slags ære av. Sjekk den ut og du vil samtidig som du blir servert masse flott og ærlig musikk støtte musikerne som garantert trenger det etter et par tøffe år.

Diverse artister
«Black Lives: From Generation to Generation»
Jammin´colorS/jammincolors.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg