Fritt fram i Alpene

St. Johann i de østerrikske alpene er nok mest kjent for aktiviteter der nedoverski er involvert. Nå melder denne frijazzduoen med Mars Williams og Tollef Østvang seg på med en konsert fra skimetropolen.

Mars Williams og Tollef Østvang i frilynte samtaler.

Saksofonisten Mars Williams (63) tilhører noe som likner på legendesjiktet i amerikansk frijazz og altrock. Han har spilt med «alt og alle», men er åpenbart fortsatt like sulten. Nå har han slått sine putler sammen med trommeslageren Tollef Østvang (34) fra Os i Hedmark, som så mange andre av de mest lovende improviserende musikanter her til lands med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim.

Våren 2017 møttes de to til konserter på begge sider av Atlanterhavet og vi får altså være med på de knappe 40 minuttene i St. Johann. Om de to hadde spilt sammen tidligere vet jeg ikke, men samtalene flyter i alle fall så fritt og så meningsfullt at man skulle tro det.

De tre «låtene» – dette er nemlig fullstendig fritt improvisert – tar utgangspunkt i ideer som har oppstått der og da og som blir tatt videre og avslutta når de to ikke har mer å legge til. Frilynte samtaler med to svært åpne sinn involvert med andre ord og det som lett kan ende i tomprat, er i dette tilfellet svært meningsfullt.

To lyttende musikanter fra to forskjellige generasjoner og fra to forskjellige verdensdeler har altså satt hverandre stevne og det har ført til utfordrende musikk både for de to og for alle oss som får gleden av å oppleve den.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Mars Williams/Tollef Østvang
Painted Pillars
Stone Floor Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg