Fritt og fint

Blant alt det jeg har lite kunnskap om er new zealandske trommeslagere som samarbeider med trompetspillende bergensere bosatt i Barcelona. Nå har det blitt en hyggelig orden på det.

Audun Waage og Edward Ware – Fast Loose + Out of Control, gir oss unikt og ærlig.

Det har seg heldigvis slik at bloggen Tor de Jazz får stadig større nedslagsfelt – både nasjonalt og internasjonalt. Det er jo enkelt og greit en av de store fordelene med sosiale medier generelt og det er også bakgrunnen for at denne musikken har funnet veien fra Barcelona til Norge med hjelp av gode postmennesker.

For et lite år siden “møtte” jeg trompeteren Audun Waage (40) fra Bergen, men bosatt i Barcelona i en årrekke i trioen Ordis. Jeg hadde aldri verken hørt eller hørt om Waage tidligere og nysgjerrigheten blei umiddelbart pirra. Her hadde vi definitivt med ei fin og original stemme å gjøre.

I fjor sommer gikk han i studio i sin adopterte hjemby sammen med trommeslageren Edward Ware under navnet Fast Loose + Out of Control. Ware inntok New York i 1990 og har siden vært en del av kanskje det viktigste jazzmiljøet på kloden. Nå tilbringer han tida si mellom The Big Apple og Barcelona. Heller ikke Ware hadde jeg hørt om før dette visittkortet dumpa ned i postkassa.

Med ni låter skrevet av Ware, blir vi tatt med i en slags forlengelse av duoer som Ed Blackwell/Dewey Redman, Max Roach/Dizzy Gillespie og Jack DeJohnette/David Murray. Men la det være klokkeklart med en gang: Ware og Waage har noe helt eget å melde.

Sjøl om dette er relativt fritt, så er det også strukturert og melodisk på sitt vis. Ware og Waage er lyttere og instrumentalister på svært høyt nivå og de fører elegante og svært interessante samtaler – samtaler som fører til at man blir sittende ytterst på stolsetet slik at man ikke går glipp av en eneste detalj.

Og lurer du på hva “time” er, så anbefales diktet om temaet som avslutter “Bare Essentials”. Dette har vært en stor og veldig hyggelig overraskelse og når verden tillater det igjen bør noen sørge for å få denne duoen på ei morsk scene.

Fast Loose + Out of Control
Bare Essentials
madlabmusic.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg