Fritt og flott

Den danske pianisten Lars Fiil, i spissen for sin flotte trio, gir oss noe ganske så unikt.

Lars Fiil sammen med Bjørn Heebøll og Lis Kruse skaper noe eget.

Lars Fiil (32) er et relativt nytt bekjentskap for meg. Heldigvis har han oppdaga Tor de Jazz og med denne trioens andre visittkort, «Frit Fald» kom i 2015, har jeg fått muligheten til å dukke ned i hans univers.

Fiil og musikken hans har allerede fått mye oppmerksomhet både innenfor og utenfor Margrethes grenser og betegnelser som abstrakt kammermusikk og lyrisk og intim kom raskt etter den første utgivelsen.

Nå har trioen, som også består av Bjørn Heebøll på trommer og Lis Kruse på altsaksofon og neyfløyter, fått mer erfaring og kommet enda nærmere sammen både som musikalsk enhet og med Fiils musikk. Han har nemlig skrevet all musikken og vi får møte den i to forskjellige tapninger: live fra Koncertkirken i København i 2016 og fra studio innspilt året etter.

En av låtene får vi også i både live- og studioversjon og det er spennende å høre hvilke forskjellige retninger musikken tar i de to settingene. Det de tre utvikler sammen er både fritt, løst og søkende og samtidig melodisk, stringent og med ei klar retning.

Det gjør sitt til at dette bassløse samfunnet framstår med en helt egen stemme og de skaper med det unike landskap det er godt å bli invitert inn i og med på reise i. Lars Fiil skal bli et spennende navn å følge i åra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Lars Fiil
Frit Fald II
Fiil Free Records/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg