Full, men annerledes fyr!

Fire! har stått på favorittlista mi i en årrekke, både som trio og som schwært band. Nå blir det noe midt i mellom og det er like tøft det også.

Fire! – kohorten sin det! Foto: Johan Bergmark

Bassist Johan Berthling, barytonsaksofonist, fløytist og live elektroniker Mats Gustafsson og trommeslager Andreas Werliin går mer enn ti år tilbake i tid som Fire! Platehylla mi består av sju utgivelser enten på trio eller som Fire! Orchestra og heftigere energiutladning har det vært vanskelig å høre for seg i vår del av Tellus i alle fall.

De som har opplevd trioen live, og ikke minst med Gustafssons usedvanlige trøkk som utskytingsrampe, eller Gustafsson i andre settinger også, vet jo at setebeltene stort sett må festes før avgang. Slik er det for så vidt også denne gangen, men samtidig er det også et mer ettertenksomt og reflekterende Fire! som ønsker oss velkommen.

Med fem låter de tre har skrevet sammen, eller i alle fall vært sammen om, og med supergjestene Goran Kajfeš på kvarttone-trompet og Mats Äleklint på trombone, sousafon og som blåsearrangør, så er dette på sett og vis en slags ny vri på Fire!-universet.

Fløytespillet til Gustafsson spiller har ei mye mer sentral rolle denne gangen enn tidligere og gir både bandet og uttrykket en ny dimensjon. Blåserekka gir det hele også en ny sound og det låter like tøft og hipt som før, men på et mer dempa vis. Også det kler Fire!

Fire!
«Defeat»
Rune Grammofon/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg