Funky og groovete

Danske A Plane To Catch tar oss med til heftige musikalske steder og mer eller mindre avansert dansemoro kan absolutt ikke utelukkes.

A Plane To Catch byr på funky groover.

Trommeslageren David Besiakov, elbassisten Anton Langebæk, gitaristen Mads Nørgaard, trompeteren Rolf Thofte og saksofonisten Andreas Toftemark gjorde som veldig mange av oss andre under pandemien – de kjeda seg. Hva gjorde de med det? Jo, de kom sammen i et slitent øvingsrom i et gammelt industriområde av København for å skape musikk som forhåpentligvis kunne være med å løfte både de sjøl og alle andre som etter hvert kunne få høre musikken når verden igjen blei gjenkjennelig.

Med en felles interesse for James Brown, Motown, soul, afrobeat og jazz gikk de til verket og Toftemark skreiv mye nytt materiale etter hvert, samt ei låt av Besiakov, og det har ført til en musikalsk gumbo som snakker både til kropp, sjel og sinn.

Her er det mulig å finne spor etter impulser både fra Etiopia, Marokko, Karibia og andre dalstrøk: de som mener de kan finne noe som likner på “No Woman No Cry” underveis, har faktisk helt rett.

Kompet groover så det holder og solistene Thofte og Toftemark gir det hele en jazzete overbygning og Langebæk er også en solist det koker av.

De fem har så avgjort lykkes med sitt forehavende. Dette har nemlig blitt musikk som i minst like stor grad snakker til kroppen som til resten av sanseapparatet. Her er det bare å kaste seg ut i tøylesløs dansemoro – for de som liker slikt. For alle andre er det så avgjort mulig å hygge seg med “Moko Jumbie” også.

A Plane To Catch
«Moro Jumbie»
April Records/aprilrecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg