Girl power

Den danske vokalisten Cæcilie Norby har invitert med seg fem utmerkede kvinnelige jazzmusikanter til å tolke noen av hennes favorittsanger.

Cæcilie Norby sammen med sine utmerkede medmusikanter.

Cæcilie Norby har gjennom flere tiår fortalt oss at hun har noe å gjøre helt der oppe blant de mest spennende, realtivt tradisjonelle jazzvokalistene. Nå har hun tatt initiativet til å samle en rekke kvinner rundt seg for å fortelle hvor høyt nivå det etterhvert har blitt også blant det sterke kjønn når det gjelder instrumentalister.

Norby har tydeligvis valgt på aller øverste hylle: Nicole Johänntgen fra Sveits på saksofoner, Rita Marcotulli fra Italia på piano, Dorota Piotrowska fra Polen på trommer, Lisa Wulff fra Tyskland på bass samt Harald og Sonjas representant på trompet, Hildegunn Øiseth, pluss perkusjonisitisk assistanse i mesterklassen på fire av spora fra Danmarks dronning i faget, Marilyn Mazur, sørger for at dette er et kremlag uansett hvordan man vurderer det.

Norby har skrevet to av låtene, men i stor grad er dette en slags ønskekonsert for henne: Rickie Lee Jones´ «Easy Money», standardlåta «Willow Weep for Me», Betty Carters «Droppin´ Things», Joni Mitchells «Man from Mars» og «Big Yellow Taxi», Abbey Lincolns «Love Has Gone Away», Bonnie Raitts «All at Once», Carole King og Gerry Goffins «Will You Still Love Me Tomorrow» samt Nina Simones «Do I Move You», løfter også frem kvinnelige komponister eksklusivt og forteller oss samtidig i hvilke landskap Norby kanskje trives aller best.

Som man kan lese ut av setlista, så vil man skjønne at her befinner vi oss i grenseland der både rock, pop og jazz er viktige ingredienser. Det danderer disse søstrene på best mulig vis. Her blir det forsåvidt ikke flytta en eneste musikalsk merkestein, men det er en veldig flott manifestasjon av hvor mye kvalitet det finnes der ute av kvinnelige jazzmusikanter. Denne samlinga av instrumentalister hadde ikke vært mulig å fremskaffe for bare noen få år siden, så det sier oss heldigvis at på noen områder går verden fremover. Mange skal ha en imaginær blomst for dette initiativet – spesielt Cæcilie Norby for både ideen og ikke minst sine vokale bidrag og tilstedeværelse.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Cæcilie Norby
Sisters in Jazz
ACT/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg