Goda´Gokveld!

Den svenske supergitaristen Georg Wadenius er kjent for så mye – blant annet sine barnesanger under tittelen «Goda´ Goda´». I Oslo bød han på en særdeles god kveld.

Georg «Jojje» Wadenius med sine danske kremvenner Morten Lund og Lars «Larry» Danielsson.
Foto: Tor Hammerø

Wadenius (73) har vært med på det aller meste innen jazz/pop/rock/blues – you name it – på begge sider av Atlanteren. Made in Sweden, Blood Sweat & Tears, Aretha Franklin, Steely Dan, Blues Brothers, Saturday Night Live, Simon & Garfunkel – og da skraper vi bare på overflata.

Det alt for få vet, er at Wadenius har bodd midt blant oss her i Oslo de seineste åra – han er enkelt og greit en skatt vi har tatt alt for dårlig vare på. Nok et bevis på det fikk vi på Herr Nilsen denne torsdagskvelden.

Sammen med to av Danmarks aller hippeste elbass/tromme-konstellasjoner med Lars «Larry» Danielsson – må altså ikke forveksles med svenskenes Lars Danielsson som jo også er en utmerka bassist – og Morten Lund, fikk vi møte en trio som stod sammen på ei scene for første gang.

Etter noen timers øvelse tidligere på dagen, ga de oss to sett med et repertoar bestående av alt fra Wadenius-låter via Cornelis-klassikeren «Somliga går med trasige skor» – som man skulle være svært skjerpa for å kjenne igjen -, Beatles-låta «A Day in the Life», folkemelodien «Ut i vår hage», McCoy Tyners «Atlantis», en original blues og ikke minst Rob Mounseys – mannen som arrangerte musikken til Terje Nilsens avskjedskonsert – «Joe Cool».

Det sier en hel del om Wadenius & Cos enorme allsidighet og ditto dyktighet. Det låt nemlig som om trioen hadde jobba sammen «alltid», og gleden over å stå sammen på ei scene skinte gjennom både via tolkningene og smilene de tre viste oss både visuelt og musikalsk.

Intet mindre enn en herlig musikalsk kveld på Herr Nilsen, men hvor var vordende og ambisiøse norske musikanter som i alt for stor grad glimra med sitt fravær. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid – og det var det for få som gjorde denne torsdagen. Vi hadde nemlig med tre av de aller hippeste musikantene fra vår del av verden å gjøre – noe de fikk rom og plass til å vise oss alle tre. En riktig go´ kveld var det.

 

Georg Wadenius Trio

Herr Nilsen, Oslo

28. mars 2019

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg