Godt selskap

Portugiserne Pedro Carneiro og Pedro Melo Alves, på henholdsvis marimba og trommer, gir seg oss noe totalt uforutsigbart og kompromissløst.

Pedro Melo Alves og Pedro Carneiro gir oss noe helt unikt.

Blant de mange tingene jeg kan veldig lite om, kommer eksperimentell eller fri musikk fra Portugal ganske høyt opp på lista. Grunnen til at dette fenomenet ikke har ei særstilling, skal det det svært oppegående og kompromissløse portugisiske plateselskapet Clean Feed Records, som også gir ut mye musikk med norske musikere, ha mye av æra for.

Denne duoinnspillinga med marimbaisten (!) Pedro Carneiro og trommeslageren Pedro Melo Alves er av slaget man skal stille med et svært åpent sinn for å ta inn over seg og få glede av. De to, som til daglig også jobber med mye samtidsmusikk av typen Iannis Xenakis, stortrives tydeligvis også i et fritt improvisert landskap..

I løpet av to innspillingsdager i januar gjennomførte de ti musikalske samtaler der både de individuelle egenskapene som instrumentalister og ikke minst storslåtte lytteferdigheter, spilte ei helt avgjørende rolle. Jovisst er det fritt og åpent, men dynamikken i uttrykket og måten samtalene blir ført på, forteller om en logikk og en evne til å kommunisere som fascinerer.

Det er neppe i dette selskapet man begynner sin søken udi jazzens forunderlige verden., men du verden så flott, spennende og annerledes utfordring disse to lydskulptørerne- og forskerne gir dem som er villig til å stille opp med åpne sanser.

Pedro Carneiro & Pedro Melo Alves
«Bad Company»
Clean Feed Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg