Haltlis univers

Trekkspiller, komponist, visjonær og bandleder Frode Haltli har som alltid noe helt eget i sikte. Nok en gang er han og musikken hans sjangersprengende.

Frode Haltli og hans kremlag.

Da Haltli ga oss “Avant Folk” i 2018 var det mange ører og sinn som fikk seg en stor og hyggelig overraskelse. Det førte blant annet til at Vossajazz bestilte en forlengelse av musikken og det er resultatet av dette oppdraget vi får møte her. Sammen med et kremlag med ti strålende musikanter fra “alle” sjangre har han utvida sitt univers på et strålende vis.

Når vi kan fortelle at truppen til Haltli består av Erlend Apneseth på hardingfele, Fredrik Luhr Dietrichsson på bass, Oddrun Lilja Jonsdottir på gitar og vokal, Siv Øyunn Kjenstad på trommer og vokal, Hans P. Kjorstad på fele, Rolf-Erik Nystrøm på saksofoner, Juhani Silvola på på akustiske og elektriske gitarer, Ståle Storløkken på orgel og synther og Hildegunn Øiseth på trompet, bukkehorn og vokal, så mer enn antyder det at at Haltli har samla kremen av utøvere fra en rekke sjangre og uttrykk.

Når de så blir invitert inn i et landskap der tradisjonsmusikk, møter samtidsmusikk møter improvisert musikk, så blir det til et møte annerledes enn alt annet som har vederfaret eders sinn . Det er spennende, innovativt og på kryss og tvers på et vis som bare Frode Haltli kunne ha formulert det.

Jovisst er det en rekke strålende solister her, men den aller største beholdninga for meg er likevel det kollektive uttrykket. Det er voldsomt og stort samtidig som det er vart og ettertenksomt. Det er Frode Haltlis verden og visjon enkelt og greit.

Frode Haltli
Avant Folk II
Hubro/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg