Helt der oppe

Marius Neset er en saksofonist som hører hjemme i det ypperste tetsjiktet og da snakker vi på verdensbasis. “Tributes” sammen med Danish Radio Big Band er nok en bekreftelse på det.

Marius Neset med Danish Radio Big Band i ryggen. Saker! Foto: Nicolas Koch Futtrup

Saksofonisten, komponisten og bandlederen Marius Neset har vi “alltid” hørt om. Til tross for at han bare er 35 år ung, så har Brann-supporteren fra Os ved Bergen, vært der i en årrekke. Årsaken er helt sikkert at like etter at han satte kursen for København og studier like etter videregående, så “fortalte” han oss at han var i besittelse av et helt unikt talent.

Det store gjennombruddet kom i 2011 da han fikk et bestillingsverk av Moldejazz sammen med Trondheim Jazz Orchestra. Der viste både solisten og ikke minst komponisten seg frem i det særs krevende verket “Lion” og musikantene i TJO fikk virkelig kjørt seg. Etter at verket virkelig fikk satt seg etter flere liverunder, blei det også spilt inn i 2014 og kom ut som “Lion” i 2014.

Seinere har Neset tatt stadig nye megasteg i retning seg sjøl blant annet sammen med London Sinfonietta og de som husker smilet til mester Wayne Shorter da Neset hylla han i forbindelse med Polar Music Prize-overrekkelsen, skjønte hvilken anerkjennelse det lå i det.

Nå er det et av verdens beste storband, Danish Radio Big Band, som har hyra inn Neset til å skrive et nytt verk for dem og samtidig være hovedsolist. Under ledelse av japanske Miho Hazama viser DRBB at de virkelig har kommet under huden på Nesets spennende, hippe og ikke minst krevende storbandmusikk. Både bandet og vi på mottakersida må sitte ytterst på stolsetet for å få med oss alle detaljene – i alle fall så mange som mulig.

“Tributes” er moderne, tidløs og usedvanlig personlig storbandmusikk. Marius Neset, som endelig har flytta tilbake til gamlelandet igjen, har nok en gang tatt store, nye steg og forteller oss at som saksofonist, med en instrumentbeherskelse, teknikk og personlig uttrykk i superklassen, så hører han allerede hjemme i verdenstoppen. Såpass!

“Tributes” har det meste i seg til å bli ei storbandplate for evigheten.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Marius Neset
Tributes
ACT/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg