Helt forskjellig

Til tross for at Alberto Pinton har dukka opp i en rekke sammenhenger de seineste åra, har jeg ikke hatt gleden av å møte han på så nært hold som i denne trioen tidligere.

Vilhelm Bromander og Konrad Agnas sammen med Alberto Pinton – en herlig trio.

Den italienske barytonsaksofonisten, bassklarinettisten, klarinettisten og fløytisten Alberto Pinton (58) har hatt Sverige som base mer eller mindre siden 1985. Avbrutt av studier på Berklee i Boston samt opphold i New York, har han både som leder og sidemann fortalt oss ustoppelig at han er utstyrt med unike kvaliteter.

Pinton har utgitt over et dusin skiver enten som leder eller co-leder og, sjøl om jeg langt i fra har hørt alt, så viser han oss igjen med “All the Difference” hvilken retningsgiver han er.

I denne pianoløse trioen, der Pinton byr på elleve komposisjoner, inviteres vi med til veldig forskjellige destinasjoner som Pinton benytter store deler av sitt instrumentarsenal for å gi varierte farger.

Moderne, luftige, åpne, men samtidig melodiske rammer er utgangspunktene som Pinton har tatt med seg to av nabofolkets aller mest lovende og ikke minst empatiske herrer, trommeslageren Konrad Agnas og bassisten Vilhelm Bromander, til å utforske.

Pinton har så definitivt ei høyst personlig stemme, men hvis man synes å ane et visst slektskap til blant andre Eric Dolphy og Ken Vandermark, så tror jeg neppe Pinton vil protestere mye og lenge.

Det akkordløse formatet byr på mange muligheter. Alberto Pinton og hans trio vet å ta vare på veldig mange av dem.

PS Kan tilhengere og motstandere av Trump over there sørge for at skaden blir så liten som mulig de dagene som er igjen, så ville det være en gave til hele verden.

Alberto Pinton Trio
All the Difference
Clear Now Records/albertopinton.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg