Herlig å være norsk i Danmark

Trommeslageren, komponisten og bandlederen Snorre Kirk flytta fra Ålesund til Danmark som tenåring. Der trives han åpenbart som fisken i garnet – eller var det vannet?

Snorre Kirk trives utmerket i jazztradisjonen.

Kirk (37) har etablert seg på det aller øverste nivået nede hos danene. Både som sidemann og som bandleder har han gjort seg svært positivt bemerka og seinest i fjor ga han oss et flott visittkort med skiva «Drummer & Composer».

Nå følger han opp med «Beat» som går i mer eller mindre det samme sporet. Også her har Kirk skrevet alt materialet, men med ett unntak: Juan Tizols «Zanzibar». Det forteller egentlig ganske mye om hvilket musikalsk landskap vi befinner oss i.

Kirk har åpenbart blitt en del av den stolte danske jazztradisjonen der amerikansk musikk med røtter i bebop og tilliggende herligheter ofte er et utgangspunkt. Slik skriver han også sin egen musikk og han gir oss åtte fine bop-inspirerte låter der det er liten tvil om hvor eneren befinner seg.

Med seg har Kirk nok en gang den samme empatiske gjengen som på den forrige innspillinga: tenorsaksofonist Jan Harbeck, pianist Magnus Hjorth, altsaksofonist og klarinettist Klas Lindquist, bassist Lasse Mørck og kornettist Tobias Wiklund – ypperlige ensemblemusikanter og solister alle sammen.

Det interessante hørt med norske ører er at generasjon med relativt unge musikanter bekjenner seg til denne tradisjonen. Det ville i liten grad skjedd her hjemme, men danskene har altså ei historie der som vi ikke har i samme grad.

Dette swinger og groover fra start til mål og dansk/norske Snorre Kirk bekrefter at han er en komponist, bandleder og trommeslager som hører hjemme langt der fremme.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Snorre Kirk
Beat
Stunt Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg