Herlig fersk trio

Det kommer ikke som noen bombe at bassisten Avishai Cohen leverer triojazz på øverste hylle. Nå har han tatt med seg sin nye kohort til studio i Gøteborg og gir oss mer tidløs og original kammerjazz.

Avishai Cohen i sentrum for sin utmerkede trio.

Jazzverdenen blei først oppmerksom på den israelske bassisten Avishai Cohen da Chick Corea inviterte han med inn i sitt univers. Der viste han seg nesten sjølsagt fram som en framifrå instrumentalist – hvis ikke hadde nok ikke Corea valgt han.

Seinere har Cohen stått fram som leder med større orkestre, småband og duoer, men hele tida har trio tydeligvis vært hans foretrukne format.

De med god musikalsk hukommelse minnes nok den utmerkede trioen Cohen hadde for vel ti år siden med trommeslageren Mark Guiliana og pianisten Shai Maestro. Nå er han tilbake med samme format, men med helt ny trio og helt ny musikk.

Cohen, som ikke må forveksles med ECM-trompeteren med samme navn, har nå alliert seg med den 21 år gamle trommeslageren Roni Kaspi, også hun fra Israel, og pianisten Elchin Shirinov (39), opprinnelig fra Aserbajdsjan, men bosatt i London.

Bortsett fra en israelsk folketone, har Cohen (52) skrevet all musikken. Etter flere år i USA, har han flytta tilbake til Israel og det er ingen tvil om at hans jazzspråk har henta solid inspirasjon fra hans hjemtrakter også. Til tross for at de tre kommer fra forskjellige generasjoner og til dels fra forskjellig geografisk bakgrunn, så er det absolutt null motsetninger musikalsk.

I dette varme og spenstige triouttrykket leser de tre hverandre som åpne bøker og alle gis godt med rom til å fortelle oss hvem de er. Musikken er både melodisk, harmonisk og ikke minst rytmisk spennende og Avishai Cohen forteller oss at han nok en gang har skapt en trio og et triolandskap som det er vel verdt å tilbringe mye kvalitetstid sammen med.

Avishai Cohen trio
«Skifting Sands»
Believe/Naïve/avishaicohen.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg