Herlig musikalsk gumbo

Jeg ville blitt veldig overraska om mange hender gikk i været hvis spørsmålet om man kjente til trombonisten og komponisten Miró Henry Sobrer blei stilt. Jeg kan imidlertid melde at Sobrer har mye spennende på hjertet.

Miró Henry Sobrer har mye spennende på hjertet.

Miró Henry Sobrer er født og oppvokst Bloomington i Indiana, USA. Til tross for det er hans røtter svært så spanske og latinske med en spansk far som bosatte seg over there for å bli litteraturprofessor på byens universitet. Det gjenspeiles også i musikken til arvingen.

Debutplata til Sobrer er tilegna faren som gikk bort i 2015. Josep (Pep) Miquel Sobrer Barea var også forfatter og noen av tekstene hans er også med på denne mangefasetterte og livsbejaende innspillinga.

Musikken er delvis inspirert av den catalanske komponisten Frederic Mompous univers, hindustansk klassisk musikk fra India, tradisjonelle catalansk dansemusikk og latinjazz. Tekster på både engelsk og spansk av den catalanske poeten Josep Janés i Olivé spiller også ei viktig rolle.

Alt dette har den fremragende trombonisten, som nå er bosatt i Chicago, skapt et eget og heftig musikalsk univers til og ut av. Sammen med meget dyktige musikanter han har kjent gjennom mange år – alle ukjente navn for meg – med masse blås, mye trommer og perk og flere vokalister, har “Two of Swords” blitt et uhyre groovete og personlig musikalsk visittkort som bør åpne mange nye dører for Miró Henry Sobrer.

Miró Henry Sobrer
«Two of Swords»
Patois Records/mirohenrymusic.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg