Herlige kontraster

Sverre Indris Joner har et livsprosjekt som dreier seg om å løfte fram ekte, inderlig, original og tidløs musikk med rot i tango og tilliggende herligheter. Her følger nok et  eksempel på at han lykkes noe så voldsomt med sitt forehavende.

Electrocutango – en kohort som vet hvor de vil og hvordan de skal komme dit.

Uansett hvor jeg har møtt Sverre Indris Joner og hans musikk, det være seg med med Hovedøen Social Club, Tango for 3, La Descarga eller med Electrocutango, så er det latinsk musikk med masse tradisjon og innovasjon involvert. Jovisst er Joner tro mot, i dette tilfellet tangoens DNA, men han både vil og kan ta den et steg videre også.

Electrcutango har eksistert siden 2004 og “Contrastes” er bandets tredje utgivelse. Joner spiller i tillegg til piano også perkusjon og styrer elektronikken med sin laptop. Med seg har han Andreas Bye på trommer, Odd Hannisdal på fiolin, Steinar Haugerud på bass og Andreas Rokseth på bandoneon, fire herrer som åpenbart kan sin tangohistorie, men som samtidig gjerne vil være med å flytte grenser.

Joner har skrevet og arrangert all musikken og nok en gang vil han vekke oppsikt både i tangoverdenen og i andre musikalske univers også. Som ett av hans forbilder, ikonet Astor Piazzolla, så har Joner valgt å videreutvikle tangouttrykket. Enkelte tradisjonalister vil nok sikkert heve et øyebryn eller to, som når Piazzolla introduserte sin tango nuevo, men det brydde ikke Piazzolla seg om – og heller ikke Joner.

I dette fyrrige landskapet med tangoen som overbygning finner vi elementer fra og av såkalt verdensmusikk, jazz, elektronika, rhythm and blues – og sikkert mye annet også. Alt dette har Electrocutango satt sammen til et helt eget og heftig brygg. Det å få bli med Electrcutango på utflukt er intet mindre enn en sann glede og fryd.

Electrocutango
«Contrastes»
Global Sonics
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg