Herlige samtaler

De som har hørt debutalbumet il August Kann blir overhodet ikke overraska over at i han har kongeriket fått enn singer/songwriter av meget solid kaliber. Her kommer en veldig god bekreftelse på hvor mye han har å melde.

August Kann har noe ekte å melde.

Det er to år siden jeg er eller mindre tilfeldig kom over August Kanns debutskive “How Did All These People Get Into My Room”. Begeistringa var både stor og umiddelbar. Årsakene til det var egentlig ganske enkle og greie: Kann var en ekte historieforteller som skrev fine låter, hadde ei egen stemme – han hadde noe unikt på hjertet.

Nå har det gått to år og Kann, fra Langhus utenfor Oslo, med formell ballast fra både jazzstudier i Stavanger og fra Musikkhøgskolen, har nye og enda bedre historier til oss. Sjøl om han ikke har så voldsomt mange år her på Tellus, så har han mye livsvisdom å vise til; bare måten han formidler samtalen han hadde med sin bestemor dagen før hun gikk ut av tida er verdt inngangspengene aleine. Sterkt, personlig og flott.

Slik fortsetter det egentlig gjennom hele albumet, som er utgitt på gul vinyl med flott cover, og Kann videreformidler samtaler og tanker som vi alle kan kjenne oss igjen i og som samtidig kan få oss til å tenke etter en gang eller to. De som har fulgt mine anmeldelser noen år, vil heller ikke la seg forundre over at jeg lar meg fascinere av Kanns Trump-kritikk i “Who Do Voodoo Like You Do”

Kann er personlig i sitt uttrykk, men hvis noen får tankene til å gå i retning Paul Simon så har jeg forståelse for det. Som Simon har Kann også alliert seg med musikanter med sterk jazztilknytning: Ivar Myrset Asheim (trommer), Fredrik Karwowski (gitar), Martin Morland (bass), Thea Emilie Wang (vokal) og Håkon Aase (fiolin og piano) er alle blant våre beste og mest interessante musikanter blant den oppvoksende slekt.

August Kann har tatt et nytt flott steg med “This Is the Sound”. Han fortjener allerede mye oppmerksomhet og skal samtidig bli spennende å følge i åra som kommer. Jeg gleder meg allerede til nye historier.

August Kann
«This Is the Sound»
MTG Music/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg