Hippe saker – veldig hippe

Odd René Andersen i spissen for et kremlag av soul- og jazzmusikere har laga denne tilstandsrapporten fra koronatida. Det har det blitt usedvanlig hip musikk av.

Odd Rene Andersen & The Close Shaves – saker!

Av årsaker som er uforklarlige for meg, så er soul-crooner Odd René Andersen ikke verdensstjerne utenfor Østfold. Hos meg har han vært en av de hippeste stemmene og med et av de tøffeste uttrykkene i åresvis, men det store smellet har altså venta på seg. Med “Read the Sign” kommer det en ny bekreftelse på alt dette og så er det bare å vente på at nå sier det pang i teltet. Det er nemlig på høy tid.

Denne musikken og denne skiva har blitt til på et helt spesielt vis – i ei helt spesiell tid. Det hele begynte med at trommeslager og perkusjonist Børre Flyen inviterte kolleger rund baut etter at landet stengte ned og spillejobbene forsvant, til å spille på en groove han la ut på sosiale medier. Det førte til bidrag fra kreti og pleti og snøballen begynte å rulle – fort.

Musikken blei unnfanga og spilt inn rundt om på knatter og knøs, på private øverom og på kjøkkenbenker – “bandet” har aldri vært samla. Filer har vært sendt rundt om i cyberspace, mixa i Los Angeles og mastra i sjølvaste Abbey Road i London.

Til sammen har de to nevnte pluss Jens Petter Antonsen på trompet, Magnus Bakken på saksofoner, Charlotte Bredesen på bakgrunnsvokal, Rino Johannessen på elbass og bakgrunnsvokal, Frode Mangen på tangenter, Even Kruse Skatrud på trombone og Børge Petersen-Øverleir på gitar skapt tolv heftige visittkort på vinylen og enda flere digitalt.

Soul ligger i bånn, men her finnes det absolutt ingredienser henta fra både pop, rock og jazz – til sammen har det blitt en hot gumbo, med noe av våre beste menn, pluss en kvinne, udi disse fagene.

Arrene er beintøffe og på linje med det beste i utlandet, solistene er framifrå, bandet/kollektivet låter så tett og fint at ingen skulle greid å overbevise meg om at de ikke var samla for å spille inn godteposen.

Og så er det Odd René Andersen da. Han er altså en vokalist av aller øverste klasse når det gjelder dette uttrykket med ei ru, rå og direkte heftig stemme. Nå bør definitivt verden utenfor Øssfoll få opp ørene også.. Andersen, The Close Shaves og musikken er nemlig dritbra.

PS Om jeg har noe mot at Trump får på pukkelen i låta “No News Is Good News” – som bare finnes digitalt? Ikke veldig skal jeg være ærlig. Og det får være min Trump-hilsen i dag!

Odd René Andersen & The Close Shaves
Read the Sign
Soul City Records/closeshaves.no
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg