Hippere enn hippest

Norsk-svenske eller svensk-norske Anton Eger har få om noen begrensninger som trommeslager. Her møter vi han som sjef for første gang.

Det går unna når Anton Eger setter i gang.

Anton Eger (38) er født i Norge, oppvokst i Sverige og bosatt i København. Slikt burde man jo få medalje fra Nordisk Råd for. Gjør han ikke det, så bør han hedres for sin musikalitet: hippere trommeslager har nemlig ikke vært å høre på lang, lang tid.

Eger, som altså ikke har bodd i Norge siden barneåra, har gjort sin borgerplikt: han har vært trommeslager i Garden! Bedre kjent både her hjemme og ikke minst ute i Europa og i dalstrøka utenfor også, er han likevel som framtredende trommeslager i bandene til Marius Neset og i trioen Phronesis. Der har han, både på skiver og ikke minst live, vist oss hvilken eminent musikant og trommeslager han er.

Nå har han brukt den tid han trenger for å gi oss sitt første visittkort under eget navn. Det har ført til en sjangersprengende reise som inneholder masse electronica og beintøffe beats som et publikum med åpne ører og et ønske om å møte musikk langt bortenfor kjente sjangre vil kunne la seg begeistre av.

Med seg har han et kjerneband bestående av Matt Calvert på gitar, Robin Mullarkey på elbass og Dan Nicholls på tangenter samt masse gjester i tillegg. Dessuten skal medprodusent Petter Eldh ha en del stjerner i boka for usedvanlig kreativt håndverk.

»Æ», som kanskje sier noe om hvor Eger opprinnelig kommer fra, eller så føyer det seg bare inn i rekka av forunderlige låttitler, har blitt en bekreftelse på at Anton Eger både er en framifrå og framtidskuende trommeslager og musikant. «Æ» byr på musikk som både rockefolket, jazzfolket og mange andre med vidåpne ører vil ha mye glede av – lenge og ofte.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Anton Eger
Æ
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg