Hold deg våken

Den unge svenske bassisten, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Viktor Lundin gir oss mange grunner til ikke å sovne.

Viktor Lundin kan mye mer enn å spille bra bass.

27 år unge Viktor Lundin er et nytt bekjentskap for meg. Heldigvis tar det norske plateselskapet AMP nok en gang ansvar og sørger for at vi blir introdusert for musikk og musikere fra andre land og andre kulturer enn vår egen. Det er viktigere enn noen gang.

Lundin har studert ved Högskolan för scen och musik i Göteborg med sjølvaste Anders Jormin som mentor. Det betyr at stort bedre retningsgiver kunne han faktisk ikke ønske seg. Det nordiske tonespråket preger også musikken til Lundin, men hans jazzuttrykk henter også inspirasjon fra både folkemusikk og singer/songwriter-tradisjonen.

Lundin har skrevet tekster på svensk som handler om det å vokse opp og om alle mulighetene for å gå seg vill. I tillegg har han også satt musikk til Edith Södergrans dikt “Nordisk vår”. Alt blir sunget av Tora Runevad Kjellmer – nok et nytt flott vokaltalent.

Sammen med seg har Lundin et fint og empatisk gjeng med jevnaldrende: Karl Magnus Andersson (piano), Henrik Büller (barytonsaksofon) og Ossian Ward på trommer samt Friden Tolke på tenorsaksofon på noen spor. Spesielt Andersson og Büller gis godt med plass og tar godt vare på mulighetene.

Viktor Lundin har noe vakkert, melodisk og ofte aldri så lite melankolsk å melde. Samtidig forteller han og hans medmusikanter oss at det spirer og gror kraftig i det unge Göteborg-miljøet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Viktor Lundin
Innan jag somnar
AMP Music & Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg