Hvilken stemmereise!

Trondheim Voices er noe helt for seg sjøl. Sammen med lydmagiker og «Petter Smart» Asle Karstad blir de det i enda større grad.

Trondheim Voices er noe av det meste originale vokalensemble som finnes.

Musikerkollektivet eller musikerpoolen Trondheim Jazzorchestra har etablert seg på verdensbasis som noe helt spesielt. Den vokale «lillesøstera» Trondheim Voices er også på god vei dit.

Det er en god del fellestrekk mellom TJO og Trondheim Voices. Veldig mange har sin bakgrunn fra jazzlinja i byen ved Nidelvens bredd og det har for begge ensemblenes del ført til at vi snakker om musikanter som har vært eller er på søken etter sin egen stemme. For svært mange av de involverte så har det allerede ført til at de har funnet den også.

På denne tilstandsrapporten, som er henta fra konserter i metropolene Bergen, Steinkjer, Trondheim, København og Berlin, får vi møte Sissel Vera Pettersen, Tone Åse, Heidi Skjerve, Anita Kaasbøll, Mia Marlen Berg, Torunn Sævik og Live Maria Roggen pluss Siri Gjære og Ingrid Lode på tre av spora.

Det betyr hver for seg noen av de mest spennende stemmene her hjemme – og vel så det – og sammen har de funnet fram til måter å utfordre både hverandre og oss på som gjør at dette blir vokalmusikk langt bortenfor det vi er vant med fra før.

Det aller meste er fritt improvisert, mens folketonen fra Rennebu forteller oss at TV finner interessante utfordringer i slikt stoff også.

Asle Karstad er en lydmagiker – punktum.

Sammen med Asle Karstad har de tatt stadig nye steg og nå er lydkunstneren med som en del av ensemblet. Sammen med sin sønn Arnvid Lau Karstad har trolllmannen bak lydbordet utvikla en trådløs boks som alle musikerne bærer på seg under konsertene og som gjør at de kan modifisere stemmene sine gjennom delay, looping og pitchskifte blant annet.

Når så lydsjefen sjøl sitter ved bordet og balanserer og løfter fram dette kollektivet slik at vi i heimen også får en fantastisk opplevelse – Jan Erik Kongshaug og Peer Espen Ursfjord skal absolutt ha sin del av etterarbeidsæren også – så er det bare å slå fast at Trondheim Voices + Asle Karstad byr på vokalmusikk hinsides det aller meste. Fantastisk flott, vakkert og totalt unikt. Er vel ingen grunn til å kreve noe mer da?

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Trondheim Voices + Asle Karstad
Rooms & Rituals
Grappa/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg