I alle verdens dage da!

Brann sliter nesten som vanlig, men Marius Neset og Bergen Big Band holder uansett fanen noe så vanvittig høyt for landet der vest. Opplevelsen på Victoria denne høstkvelden var av typen magisk – intet mindre.

Marius Neset i front for Bergen Big Band – vi snakker voldsomme saker. Foto: Stein Hødnebø

Det er jo slik at vi nå har blitt så bortskjemt av Marius Nesets enorme kapasitet og uttrykkskraft at vi knapt blir overraska lenger. Men bare knapt: Bestillingsverket han hadde skrevet for Bergen Big Band til Nattjazz i vår og som nå er ute på en liten turné for første gang, tok i alle fall meg med storm. Langvarig trampeklapp etter låt nummer to sier det meste om at jeg ikke var aleine om det.

Marius Neset og Anton Eger – musikalsk kjemi i ultraklassen. Foto: Stein Hødnebø

Det er ikke akkurat «lett» A4-musikk Neset byr BBB og oss på. Den er utfordrende, spennende og krevende, men bandet med et topplag i rytmeseksjonen med Dag Arnesen på piano, Thomas T. Dahl på gitar og Magne Thormodsæter på bass pluss Ivar Kolve på vibrafon og marimba og strålende blåseseksjoner, hadde tatt utfordringene på strak arm og skapt liv av og i musikken.

Og så Nesets god venn gjennom hele hans København-periode, trommeslageren Anton Eger. For et oppkomme av livsbejaenhet, kreativitet – for et kraftverk! Supersaksofonist Neset – vi snakker verdensklasse og vel så det – følte seg åpenbart i så trygge hender, eller i alle fall omgivelser, som vel mulig og leverte personlige visittkort av det slaget bare han er i stand til. Som Arild Andersen sa: han der vil jeg ha med i bandet mitt! Og det har han heldigvis.

Festkveld med Marius Neset og Bergen Big Band. Ingen av disse rykker ned. Alle foto: Stein Hødnebø

Norge har så avgjort fått en ny saksofonist og komponist i verdensklasse og Bergen har fått et storband som leverer vanskelige, men flott musikk på skyhøyt nivå. Når så Tom Svendsgård leverte en lydproduksjon av samme klasse, så var det ikke så mye mer å forlange. En stor, veldig stor konsertopplevelse for et fullsatt Victoria. Vi er nesten tilbake folkens!

Marius Neset og Bergen Big Band

Victoria, 131021

Ca 180

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg