I åpne landskap

Trioen Mapping Oceans tar oss med på en luftig og fri ekskursjon der man ikke skulle tro at dette var fri improvisasjon. Dette er nemlig tildels svært så vakkert og melodisk.

Jørn Øien, Tore T. Sandbakken og Audun Ellingsen – flott og overraskende kollektiv.

Nå har jeg «møtt» pianisten Jørn Øien i en rekke konstellasjoner de seineste åra og uansett så har han levert på øverste hylle. Likevel så så jeg ikke denne frijazztrioen med bassisten Audun Ellingsen og trommeslageren og perkusjonisten Tore T. Sandbakken komme.

Jeg hadde ikke den minste anelse om denne trioens eksistens før skiva dukka opp med postmannen hjelp. Det må jeg sjølsagt ta på mi kappe for Mapping Oceans har eksistert i rundt fem år, men «Marea» er i alle fall debutskiva til kollektivet.

Og her snakker vi om kollektiv på alle slags vis. Trioen har som utgangspunkt at de alltid går på scena, og i dette tilfellet i Rainbow Studio, uten en avtale, uten ei låt – her er alt fritt improvisert.

Det kan som kjent havne nesten hvor som helst. Mange av dagens frijazztilhengere forbinder det gjerne med musikk i gata til Peter Brötzmann, Paal Nilssen-Love, Frode Gjerstad og Mats Gustafsson – veldig ofte med et helvetes trøkk og en voldsom intensitet der det ikke blir kompromissa med noen eller noen som helst.

Det er ikke der vi finner Mapping Oceans. Ellingsen fra Ørsta, Sandbakken fra Trondheim og Øien fra Narvik møtes i alle fall denne gangen stort sett i et melodisk, varmt, søkende, nesten meditativt landskap med masse dynamikk i seg og med tre par svært så lyttende ører.

Her er det lite av tradisjonelle solo-tema-solo – de tre vet intuitivt når de skal legge av og mår de skal tre fram og ingen går i veien for noen. På det viset tar de oss med til åpne, frie, unike og vakre landskap.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Mapping Oceans
Marea
Just for the Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg