Imponerende drømmer

Man bør vel ikke bli overraska lenger, men til en viss grad blir jeg det likevel: LRK Trio bekrefter at det kommer virtuos og spennende jazz også fra Russland.

LRK Trio er klar for Moldejazz i sommer.

For to år siden kom LRK Trios første skive på Losen Records: «If You Have a Dream». Om den ikke slo ned som ei bombe, så var den i alle fall egna til å bli djupt imponert over og begeistra for. Vi blei nemlig presentert for en trio med ferdigheter i ultraklassen – som vi for så vidt er vant med fra russiske kunstnere, men ikke veldig ofte på jazzfronten.

LRK Trio, der LRK er initialene til tangentisten Evgeny Lebedev, bassist og vokalist Anton Revnyuk og trommeslager Ignat Kravtsov, blir regna for å være det hotteste som finnes på jazzfronten i hjemlandet. Trioen har eksistert siden 2015 og har spilt over store deler av kloden.

Dette er altså det andre albumet Odd Gjelsnes og Losen Records gir ut med trioen og nok en gang skal han ha skryt for å åpne dørene og ørene våre for musikk vi ikke ante fantes.

Denne skiva er spilt inn etter en turné i Japan der inspirasjon fra en ny kultur førte til påfyll og en rekke nye låter der alle tre har bidratt på skrivesida. Ballet blir avslutta med ei tolkning av en kjent japansk sang.

Sammen med en rekke gjesteartister, blant annet på steelgitar, cello, plystring (!) og vokal – inkludert amerikanske JD Walter på ett spor – blir vi tatt med på ei melodisk og rytmisk reise av det virtuose og imponerende slaget.

De tre herrene, som blir å finne på Moldejazz til sommeren, hører teknisk sett hjemme på det aller øverste nivået. De er også så samspilte som vel tenkelig. Likevel er det slik at jeg befinner meg et sted mellom begeistra og imponert: at LRK Trio er veldig flinke hersker det overhodet ingen tvil om, men i hvor stor grad de berører meg er jeg usikker på. Jeg skal så definitivt gi dem en ny sjanse i Molde.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

LRK Trio
Urban Dreamer
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg