Inderlig ærlighet

Karmen Rõivassepp er en høyst spesiell jazzvokalist som med sitt andre visittkort bekrefter inntrykket vi fikk gjennom debuten “Dance of Sounds” for vel tre år siden.

Karmen Rõivassepp Quartet i full aksjon.

Karmen Rõivassepp kommer opprinnelig fra Estland. Hun er 28 år og har bodd , studert og jobba i Danmark siden 2012. Hun fortalte oss klart og tydelig gjennom debuten på det norske selskapet AMP at hun hadde mye høyst personlig på hjertet. Det blir ytterligere understreka på “Breathe”.

Rõivassepp har skrevet nesten all musikken og flere av tekstene, som blir sunget både på engelsk og estisk. Her tar hun for seg temaer som angst, seksuelt misbruk, politikk og utradjsonell kjærlighet. Rõivassepp pakker med andre ord ikke inn noe i bomull – hun er en historieforteller av sjelden kvalitet og ei modig og flott stemme det er vel verdt å tilbringe kvalitetstid sammen med.

Det er mye luft og rom i uttrykket hennes, om hun synger med tekst, ordløst eller en personlig form for scatting. Det betyr at det er godt med plass også for oss lyttere til å gå inn i det Rõivassepp vil fortelle oss. Det er det vel verdt.

Når hun så nok en gang har med seg den samme utmerkede trioen som sist, det vil si Adrian Christensen på bass, Simon Eskildsen på piano og Daniel Sommer på trommer, så er det nok et prov på at både Rõivassepp og bandet har tatt nye, flotte steg siden debuten. Det er tydelig at de fire, alle bosatt i Aarhus, har jobba mye sammen, kan hverandre stadig bedre og stortrives i hverandres selskap og i et melodisk, men samtidig luftig landskap.

Karmen Rõivassepp er en vokalist, tekstforfatter og formidler som fortjener mye oppmerksomhet. Hun bør lyttes til med veldig åpne ører.

Karmen Rõivassepp Quartet
«Breathe»
Jaeger Community Music/jaegercommunity.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg