Inderlig og vakkert

Sopransaksofonisten Kristin Sevaldsen og pianisten Lars André Kvistum har satt hverandre stevne. Et svært så vakkert et.

Lars André Kvistum og Kristin Sevaldsen fører gode samtaler.

Kristin Sevaldsen fra Lillehammer har jeg hatt gleden av å støte på ved et par anledninger, men med ei solid pause mellom. Første gang var for vel ti år siden, mens «Wiser» er det bare et par år siden jeg tilbragte kvalitetstid sammen med.

Nå er hun tilbake og i det i en særdeles intim setting med pianisten Lars André Kvistum – et nytt, men absolutt hyggelig bekjentskap for meg.

De to har åpenbart hatt som ambisjon å skape et lite, vakkert og inderlig musikalsk univers og det har de greid. Sevaldsen er hovedkomponist, mens Kvistum har bidratt med to låter. Noe kjenner jeg igjen fra tidligere innspillinger, men det aller meste er nytt stoff.

Uansett så er jo alle disse duosamtalene nytapninger og låter sjølsagt ganske så unikt. Her finnes det impulser fra både jazz, folkemusikk og andre herligheter og at storheter som Jan Garbarek, Tore Brunborg og Tord Gustavsen har vært i «nærheten» kan man ikke se bort og det er heller ikke noe å skamme seg over.

Alle låtene er ikke like sterke og særpregede, men de to fyller dem med inderlighet og empati i et landskap som er usedvanlig melodisk og ikke minst inderlig. Dette er musikk som egner seg til at den store ro kan senke seg.

PS Dessuten synes jeg at Trump bør avsettes så snart som mulig.

Kristin & Kvistum
Acoustic
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg