Klar for avgang

Under særdeles mild, men bestemt og groovy ledelse av gitarist Bård Helgerud presenterer trioen Boarding Completed seg med gjestevokalist Live Foyn Friis. De skal være hjertelig velkomne.

Boarding Completed med Live Foyn Friis som medpassasjer.

Det spirer og gror noe vederstyggelig i norsk jazz og det innen alle sjangre. Ingenting er jo hyggeligere enn det og besøk av nye band er alltid like kjekt.

Gitaristen Bård Helgerud (39) fra Siljan utenfor jazzbyen Skien følger opp en svært god gitartradisjon fra Grenland. Lage Lund og Bjørn Vidar Solli hører begge hjemme langt der fremme også på internasjonalt nivå og jeg blir ikke veldig overraska om Helgerud også har latt seg inspirere av de to.

Før Helgerud vendte nesen hjemover til Norge hadde han lagt bak seg studier både i Helsingfors, Stockholm og Aarhus og åpenbart fått med seg solid med ballast – og aldri så lite hjemlengsel. Låtene vi blir servert her har blitt unnfanga i løpet av studietida og henter inspirasjon fra hele spekteret Helgerud kjenner seg hjemme i, det vil si alt fra hardbop til grunge.

Trioen, som ellers består av Andreas Dreier på bass og allestedsnærværende – av svært gode grunner – Magnus Sefaniassen Eide på trommer, har jobba mye sammen og det skinner da også voldsomt gjennom. Helgerud er på god vei til å finne den berømte egne stemma, men jeg blir heller ikke overraska hvis han tilstår å ha lytta en halvtime eller to på John Scofield og Wes Montgomery underveis.

Helgerud kjente også på at tre av de åtte låtene ville ha godt av vokal fargelegging og da tenkte han raskt på sin medstudent fra Aarhus, Live Foyn Friis. Ei av låtene har den usedvanlig lovende vokalisten skrevet tekst til, de to andre er ordløse og Foyn Friis bidrar flott på begge vis.

Dette er musikk det swinger og groover av fra start til mål – musikk det er mulig å komme i godt humør av. Det skader absolutt ikke i tider som disse – ikke ellers heller.

Boarding Completed
«Park Blues»
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg