Krall før og nå

Diana Krall er en av jazzens virkelige verdensstjerner. Her får vi møte henne både som 27-åring og slik hun fremstår i dag.

Diana Krall er en av jazzens superstjerner.

Diana Krall (56) har rukket mye siden oppveksten i den lille canadiske byen Nanaimo. Hun platedebuterte som 28-åring, hun har solgt over 15 millioner og hun har spilt i alt fra baren på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika utenfor Oslo til de største konsertsaler verden rundt. Årsakene til denne enorme suksessen er åpenbar og her blir den eksemplifisert på best mulig vis.

Krall har vært tro mot sin musikalske barnetro helt siden hun begynte sin profesjonelle karriere som 15-åring. Det har vært den store og fantastiske amerikanske sangskatten som hele tida har stått hennes hjerte nærmest og siden hun tok kontakt med bassguru, og Ella Fitzgeralds ektemann på et tidspunkt, Ray Brown, så har stadig nye dører åpna seg for dette spesielle talentet både som pianist og vokalist.

Brown foreslo at hun skulle ta timer med den usedvanlig smakfulle pianisten Jimmy Rowles og som foreslått så gjort. Talentet blei raskt finslipt og karriera tok raskt av – verdensherredømme var ikke langt unna.

Hvilket nummer i rekka “This Dream of You” er, er jeg ikke helt sikker på, men knapt 20 album har det blitt under eget navn samt duoplater med Tony Bennett blant annet. Alt har holdt skyhøy kvalitet – Krall har aldri lefla med det hun har trodd på. Slik er det også nå og sammen med John Clayton, Jr. på bass, Jeff Hamilton på trommer og Anthony Wilson på gitar, samt noen innhopp fra blant andre Russell Malone (gitar) og Christian McBride (bass) og Marc Ribot på gitar på tittellåta av Bob Dylan, så tar Krall oss med på nok en ekskursjon i standarduniverset med blant andre “But Beautiful”, “More Than You Know” og “How Deep Is the Ocean” som utgangspunkt. Ikke en eneste overraskelse, bortsett fra Dylan-låta, men nok en herlig dose Krall-jazz fra øverste hylle.

Som 27-åring gikk altså Krall i studio for første gang og “Stepping Out” blei gitt ut etter at hun hadde runda 28. Nå har heldigvis noen funnet ut at det var på tide å remastre og gjenutgi denne bortimot glemte perla. Bare for å understreke hvor tro Krall har vært mot både den musikalske retninga si og mannskapet hun har bedt om å være reisefølge, så er det interessant å fortelle at repertoaret her består av låter som “Straighten Up and Fly Right”, “Frim Fram Sauce” og “On the Sunny Side of the Street” pluss bonussporet” Summertime” som aldri har vært utgitt før. Allerede som 27-åring er det en modenhet som møter oss som nesten ikke er til å tro, men når det allerede den gangen var Clayton og Hamilton som var med i studio så kunne hun sjølsagt ikke be om riktigere, mer stilsikkert og mer empatisk reisefølge.

Diana Krall var stor fra platestarten i 1993 og hun er enda større nå i 2021. Hun var og er en vokalist og pianist på aller øverste hylle i dette universet.

Diana Krall
This Dream of You
Verve Records/Universal
Diana Krall
Stepping Out
Justin Time Records/Warner Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg