Livsbejaende fra sør

Rolf Kristensen er en gitarist og komponist fra Kristiansand som alt for sjelden melder fra om tingenes tilstand. Nå har han heldigvis funnet tida inne.

Rolf Kristensen har noe varmt å melde.

Kristensen (57) har vært en viktig brikke i det sørlandske musikkliv i en årrekke. Han spiller i Secret Garden og han underviser vordende musikanter ved universitet i Kristiansand. Dessuten har han gitt oss noen små visittkort fra tid til annen som har fortalt oss at han har mye eget på lur.

Etter å ha jobba for andre i stor grad i mange år, samt undervist mye, så hadde det vokst fram ideer som Kristensen klokelig nok fant ut fortjente å komme videre fra idéstadiet. Etter å ha hørt hans debutskive under eget navn, «Shimmering Minor» fra 2005, var jeg på mange vis optimistisk spent på hvor jeg ville treffe på Kristensen nesten 15 år seinere.

Det har nå, som den gang, blitt et hyggelig og varmt møte med en melodiker av rang. Når han så er utstyrt med en varm og uttrykksfull tone i hornet sitt, så er han godt på vei til målet: å lage et varmt og personlig visittkort med inderlig musikk i et grenseland som henter mye fra både jazz, fusion, rock og andre herligheter.

Når han så har alliert seg med framifrå musikanter som alle har forbindelse til jazzutdanninga i Agder som bassisten Per Elias Drabløs, tenorsaksofonist i superklassen Bendik Hofseth og tangentisten Bernt Moen, samt en rekke andre unge herrer på vei opp og frem, så har «Timelines» blitt en mer enn betimelig påminnelse om at det finnes en alt for godt skjult skatt der sør som heter Rolf Kristensen. Må det for all del ikke ta bortimot 15 år til før han melder fra hvor han går neste gang.

PS Dessuten synes jeg at Trump bør avsettes så snart som mulig.

Rolf Kristensen
Timelines
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg