Lys i mørket

Jeg bryter sammen og tilstår at tittelen her kanskje er i enkleste laget, men musikken og uttrykket til Benjamin Mørk virker uansett slik akkurat nå.

Benjamin Mørk har ei særegen stemme.

Pianisten, tangentisten og komponisten Benjamin Mørk (30) kommer fra Senja ikke så langt fra Tromsø. I Nordens Paris har han vært bosatt de seineste åra og har studert ved konservatoriet der. Han har også vært turnerende musikant i store deler av det seineste tiåret og har vært Mari Boines faste tangentmann i et par år nå.

Med «Mechanical Piano» forteller han oss i løpet av vel 27 minutter mye om hva og hvem han er og det tar ikke mange runder før vi kan slå fast at Mørk er og har ei stemme som er helt spesiell.

Vi møter Mørk helt aleine, men det oppleves likevel ikke slik. Etter at han mer eller mindre demonterte et ganske så ødelagt piano, fant han en rekke mekaniske muligheter/lyder med det som var igjen av det.

Med det som utgangspunkt og med hjelp av et lite arsenal elektriske instrumenter har Mørk skapt en unik melodisk miks som har ført til flotte, søkende stemninger som det gjør godt å flyte med i.

Det er en ro, en inderlighet og en ekthet i det Benjamin Mørk har makta å formidle gjennom sitt univers som er sjelden. Denne ekskursjonen anbefales på det varmeste.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Benjamin Mørk
Mechanical Piano
Jazzland Recordings

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg