Masse norsk fra Tyskland

Det tyske plateselskapet Ozella har valgt en fornuftig vei. De har nemlig mange norske artister i stallen sin og de får vi møte på denne samleplata.

Helge Lien og Knut Hem er bare noen av de norske artistene vi møter.

Helge Lien Trio, Karl Seglem, Oddgeir Berg Trio, Eivind Austad Trio, Anders Aarum og Helge Lien og Knut Hem er alle strålende norske bevis på hvilken enorm kvalitet og bredde det er i norsk jazz om dagen.

Dagobert Böhm har drevet selskapets Ozella i rundt 20 år. Tidligere handlet det om et ganske stort mangfold når det gjaldt sjangre, men etter at Helge Lien Trio fikk stor suksess med «Hello Troll» har det blitt stadig større vekt på jazz – og spesielt norsk jazz.

Her har Böhm samla noen av sine favoritter og seks av de 13 spora har altså norsk opphav. I tillegg får vi også møte den finske trompeteren Martti Vesala Soundpost Quintet og Kari Ikonen Trio, den polsk/franske trioen Inwardness, Rain Sultanov (sopransaksofon) og Isfar Sarabski (orgel, piano) fra Aserbajdsjan, den engelske trompeteren Tom Arthurs Trio og det italiensk/australske samarbeidet Mezza/Ginsburg Ensemble med lederne på tangenter og saksofoner.

Til sammen har det flott melodisk/lyrisk reise der Ozella får vist fram hva de står for anno 2019 og nok en gang er det jo veldig hyggelig at veldig mye handler om norske musikanter og konstellasjoner – slik det også har vært på et annet tysk selskap, ECM, i 50 år.  For den sakens skyld er ikke et tredje tyske selskap, ACT, så langt unna heller når det gjelder norske bidrag.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Diverse artister
Ozella Music The Sound – Our Sense of Jazz_01
Ozella/Border Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg