Musikalsk honningkrukke

Digger du Paul McCartneys låtskatt og Ulf Wakenius sitt smakfulle gitarspill, så er alle dine bønner hørt.

Magnus Öström, Ulf Wakenius og Lars Danielsson – vi snakker svensk a-lag. Foto: Siggi Loch

De som har fulgt den svenske supergitaristen Ulf Wakenius sin usedvanlig allsidige og innholdsrike karriere, vil ikke bli overraska over nær sagt noe som helst. Om det har vært sammen med ikonet Oscar Peterson, eller som gjest hos Hot Club de Norvège eller i utmerka gitarkompaniskap med sønnen Eric og nok en virtuos, engelske Martin Taylor, så har Göteborgs store sønn fortalt oss hvilken eminent og smakfull gitarist han er.

Det kommer sjølsagt ikke som noen bombe at Wakenius synes veldig om Sir Paul Mc Cartneys univers heller. Da han foreslo for ACT-sjef Siggi Loch at han gjerne ville gjøre en Macca-hyllest, blei han likevel møtt med skepsis. Loch mente at at det kanskje var gjort nok slike hyllester. Wakenius var uansett i fyr og flamme og da han meldte at “medskyldige” Lars Danielsson – bassist og cellist i samme liga som Wakenius – også var klar, samt Rymden-trommeslager Magnus Öström for å pynte kaka ytterligere, var egentlig ikke Loch så vanskelig å overtale lenger.

Danielsson er en like ihuga McCartney-fan som Wakenius og de blei raskt enige om at låter som “Maybe I´m Aamazed”, “Jet” og “My Valentine”, ikke fra Beatles-epoken altså, også fortjente en plass.

Kjente låter fra den første storhetsperioden som “You Never Give Me Your Money”, “Blackbird”, “And I Love Her”, “She´s Leaving Home” og “Eleanor Rigby” – alle skapt sammen med John Lennon har alle fått sine nydelige tolkninger. De store overraskelsene er tittellåta “A Taste of Honey” og klassikeren “Bésame Mucho” som produsent Loch med egne ører hadde hørt McCartney synge på begynnelsen av 60-tallet. I tillegg bidrar Wakenius og Danielsson med en originallåt hver.

Utstyrt med diverse akustiske gitarer og omgitt av et like akustisk bass/cello-reisefølge og et alltid like smakfullt trommekomp, vi snakker jo om det hippeste triolag Carl XVI Gustav och Silvia kan stable på beina, blir vi så invitert med på en så smakfull, melodisk vakker, virtuos, men samtidig nedpå hyllest som vel tenkelig av en av de største låtskriverne gjennom alle tider, Sir Paul McCartney. Jeg håper inderlig han får anledning til å høre “Taste of Honey” – jeg er sikker på at han vil digge det kraftig.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ulf Wakenius
Taste of Honey
ACT/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg