Når du tror det ikke kan bli verre

Danske Anne Mette Hancock er et nytt krimbekjentskap for meg. Med «Pitbull» har hun umiddelbart fortalt meg at hun inntar en plass høyt oppe på lista.

Anne Mette Hancock har skapt krim på øverste hylle.

Et av privilegiene ved å skrive om bøker er at postmannen stikker innom med bøker av forfattere jeg aldri har hørt om. Anne Mette Hancock (40) tilhører den kategorien og det skulle altså bli den tredje boka med journalist Heloise Kaldan og etterforsker Erik Schäfer i et slags tospann før jeg fikk den ære.

Hancock – i Danmark heter krimforfatterne Hancock og Riel og for oss jazzavhengige så swinger det allerede med forfatternavnene – debuterte i 2017 med «Likblomsten» og fulgte opp med «Mercedes-snittet» og fikk stormende mottakelse både hjemme og ute – har en måte å dra leseren inn i plottet sitt på som er både sjeldent og sterkt.

Denne gangen er utgangspunktet at Kaldan har fått et nært forhold til en døende mann i forbindelse med research til en artikkel hun skal skrive om våketjenesten – en ordning der frivillige følger ensomme døende på den siste runden. Det utvikler seg til en type nært forhold mellom de to og underveis skjønner Kaldan at den døende vil si henne noe, men at han likevel ikke får det til.

Det hun får vite fører henne fra København til en liten by i Sønderjylland og der skjønner hun raskt at det ligger mange uoppklarte forsvinningssaker fra 90-tallet. Noen svar fører til stadig flere spørsmål og Hancock er svært dyktig til å legge ut stadig nye tråder.

Det er et driv i språket og i fortellinga som gjør at det er bortimot umulig å legge fra seg «Pitbull». Og når vi tror at vi har løsninga på det meste, så finter Hancock oss bort igjen og igjen og igjen – slik de beste krimforfattere gjør.

Anne Mette Hancock har etablert seg i tetsjiktet på første forsøk.

Anne Metter Hancock
Pitbull
Vigmostad & Bjørke

2 kommentarer
  1. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be
   on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not
   know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
   Will probably be back to get more. Thanks

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg