Noe helt eget

Trommeslageren Halym Kim er født i Sør-Korea, vokste opp i Tyskland og er nå bosatt og virker i Danmark. Det betyr ei spennende inspirasjonslinje.

Halym Kim har noe personlig å melde om sine røtter.

Halym Kim, som er født i 1988, har studert både i Tyskland og i Danmark og underviser nå ved Rytmisk Center i København i tillegg til å være utøvende musiker. Han viser gjennom sine fire originale komposisjoner at han har sterke røtter til sitt fødeland. Om det er enkelt å høre at røttene har rot akkurat i Sør-Korea? Nei, det vil jeg ikke mene, men når man vet at impulsene kommer fra tradisjonell musikk med utgangspunkt i shamanisme, folkemusikk og perkusjonsmusikk, så er det uansett spennende å bli med på denne ferden.

Sammen med et tøft, nytt kollektiv bestående av Eloi Calame på bassklarinett, norske Erik Kimestad på trompet, Nana Pi på tenorsaksofon og Grzegorz Tarwid på piano, tar Kim oss på en sjelden ekskursjon som varer i knappe 28 minutter. De fem bekrefter også hvilken smeltedigel København er med musikere fra alle verdens hjørner.

Musikken er fri og åpen, men med en tydelig underliggende struktur. Kim er en flott retningsgiver i dette bassløse samfunnet og de fire medsammensvorne vet åpenbart og intuitivt hva som er intensjonene hans. Alle har høyst personlige stemmer og både hver for seg og ikke minst kollektivt skaper de musikalske landskap som er av den originale sorten.

Halym Kim har originale og spennende ideer og et band som er i stand til å foredle dem på et fint vis.

Halym Kim´s Bijul
«My Illusion of Korea»
Barefoot Records/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg