Noe unikt, noe vakkert

Dette skal handle om musikk skapt med hjelp av harpe og lutt. Jeg må innrømme at jeg ikke så akkurat den konstellasjonen komme.

Maria-Christina Harper og Yiagos Hairetis gir oss noe helt spesielt. Gravemaskina bidrar ikke.

Den digitale sosiale medieverdenen er en merkverdig konstruksjon. Den fører blant annet til at musikere, plateselskap, agenter og andre oppdager blogger som min og derfor aktiverer postvesenet i ymse land til å oppsøke postkassa mi. Denne gangen var det Hellenic Post i Hellas som sørga for at denne høyst spesielle duoen fant veien hit nord – og veldig hyggelig er det.

Yiagos Hairetis fra Kreta spiller en type lutt som er spesiell for den vakre øya og dessuten bidrar han med effekter, sin stemme og som komponist. Den engelske harpisten Maria-Christina Harper – hun hadde vel neppe noe valg når det gjaldt instrument – med røtter i den engelske avant-garde jazz-scena, bidrar med sin elektro-akustiske harpe, bue, effekter samt som arrangør og komponist. Hairetis har en mer tradisjonell folkemusikk-bakgrunn, noe som fører til at dette har blitt et ganske så unikt møte.

De to instrumentene, pluss pluss, klinger nydelig sammen. Etter å ha jobba og turnert sammen et par år, har de to funnet fram til et sound og til lydlandskap de er ganske så aleine om. Musikken er søkende, vakker, langsom, fascinerende og ganske så annerledes – nødvendigvis.

“Draft” byr oss på univers som det er usedvanlig lett å dykke ned i og bli der værende. Dette er musikk som tar tak i deg og som tar deg med til uutforska steder. Uten unntak er det steder som er vakre, spennende og totalt annerledes.

Hairetis Harper
Draft
Same Difference Music/samedifferencemusic.net
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg