Nok en Inger Lise

 • Inger Lise Stulien er oppkalt etter navnestoresøster Rypdal. Da lå det vel i korta hvordan det måtte gå.
Inger Lise Stulien har mye fint å komme med.

Inger Lise Stulien (43) kommer fra det blide Sørlandet og slik låter det da også av stemma hennes. Der sør har læreren fra Evje på alle vis etablert seg, men på landsbasis har hun foreløpig ikke fått det store fotfestet. Med denne duettsamlinga med mange både kjente og ukjente stemmer kan det forhåpentligvis skje noe med det.

Det er langt i fra bare Rypdal som skal ha «skylda» for at den andre Inger Lise har gitt seg sangen i vold. Med en far som spilte trekkspill og som gjorde sin siste innsats med flenga her 91 år ung og sju søsken som alle har drevet med musikk, så var det nesten ingen annen utvei for Inger Lise.

Til tross for at «Samklang» er hennes sjette plate, så er dette mitt første skikkelige møte med henne. Slik er det dessverre ofte med artister som ikke er bosatt i en eller annen storby, men Stulien fortjener absolutt oppmerksomhet langt utenfor Sørlandet også.

Stulien, som åpenbart trives i et visepop-landskap med klare islett av country og folkemusikk, har ei flott stemme ikke så langt unna Rita Eriksens. Hun synger på dialekt og/eller nynorsk og det gjør henne så troverdig som vel mulig – det er der hun hører hjemme.

Hun har skrevet de fleste tekstene sjøl og har fått god hjelp av sin faste gitarist gjennom mange år, Knut Kjetil Møen, til å skrive tonefølget.

Når hun så har fått med seg et fantastisk knippe duettpartnere, så har «Samklang» blitt en fin dokumentasjon av hvem og hva Inger Lise Stulien er. Noen får ha meg unnskyldt, men Kim André Rysstad – den nye røysta -, Sondre Bratland – den noe eldre røysta og Kirsten Bråten Berg stiller i en helt egen klasse. Ikke alt fungerer like godt – vise/opera-duetten kunne jeg gjerne vært foruten.

Inger Lise Stulien gjør på ingen måte skam på på fornavnet sitt. Hun forteller oss at hun har mye på hjertet og hun gjør det med empati, smil og styrke i uttrykket sitt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Inger Lise Stulien
Samklang
Grappa/Musikkoperatørene
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg