Nordisk råd

To islendinger, en danske og en svenske – begge de to sistnevnte bosatt i Norge – mer musikalsk nordisk råd er det nesten vanskelig å få til.

Astra under innspillinga på Island.

Den meget driftige og initiativrike trommeslageren og plateselskapsdriveren Anders Thorén er en musikant med mange og spennende ideer. Noe forteller meg at han har hatt en finger eller ti med i spillet i forbindelse med unnfangelsen av dette prosjektet også – uansett så har det vært en god idé.

Island er representert med den meget uttrykksfulle altsaksofonisten Sigurður Flosason og den spennende gitaristen Andrés Thor. Danmarks utsendte er den Mjøndalen-bosatte bassisten Andreas Dreier. Svenske Thorén har hatt Oslo som base i en årrekke nå.

Med utgangspunkt i tre låter hver av Flosason og Thor samt tre kollektive improvisasjoner, blir vi tatt med på ei lyrisk, melodisk og varm reise i noe vi kan kalle et nordisk tonelandskap.

Sjøl om dette neppe er en kvartett som har spilt plagsomt mye sammen, så er det åpenbart mye empati og en felles forståelse for hva musikken skal si oss og hvordan den skal nå fram til oss.

“In Orbit” er musikk det er herlig å tilbringe tid sammen med. Den skaper og gir varme og skal bli herlig å plukke fram igjen når høst- og vinterstormene setter inn – både på Island, i Norge, i Danmark og i Sverige. Hvor som helst faktisk.

Astra
«In Orbit»
AMP Music & Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg