Ny flott dansk stemme

Det er en sannhet med modifikasjoner å kalle Clara Vuust for ei ny stemme, men for meg er hun det til tross for at dette er hennes tredje soloplate. Det var på høy tid at vi møttes.

Clara Vuust har noe vakkert å melde.

Clara Vuust (44) la medisinstudiene på hylla da hun skjønte at jazzen var viktigere for henne. Det lå kanskje i korta etter at hun fikk The Real Book – boka med «alle» jazzens standardlåter – som bursdagspresang allerede som 11-åring. Det valget skal vi være glade for – leger er det kanskje nok av uansett.

Det Vuust viser oss her er at hun føyer seg inn i den stolte danske tradisjonen der The Great American Songbook har spilt ei viktig rolle. The Real Book spilte sikkert ei viktig rolle samtidig som hun sikkert også har blitt inspirert av det som har skjedd i Danmark helt siden 50-tallet der en rekke av de største amerikanske musikantene faktisk slo seg ned i landet.

I et vakkert og melodisk landskap i forlengelsen av bebopens univers, tolker Vuust låter som «Some Other Time», «Out of Nowhere» og «Estate» og Chico Buarques «Joana Francesa» – latingenet er altså også  hjertelig og flott tilstede der Vuust synger både på fransk og portugisisk.

Ellers synger hun på et prikkfritt engelsk og tolkningene av nylig avdøde Michel Legrands klassikere «I Will Wait For You» og «Watch What Happens» er to av flere høydepunkt.

Med seg har hun et kjerneband med ektemann Francesco Cali, opprinnelig fra Italia, på piano og trekkspill, Andreas Hatholt på bass, Jeppe Holst på gitar og Carsten Landors på trommer. Ukjente herrer for meg, men meget kompetente alle sammen. Den engelske, men Danmark-bosatte trompeteren og flügelhornisten Gerard Presencer gjester på flere spor og bekrefter nok en gang at han hører hjemme i det aller øverste sjiktet.

Det skulle altså ta sin tid før jeg fikk gleden av å hilse på Clara Vuust og hennes musikk. Det har på alle slags vis vært verdt ventetida. Vi må treffes igjen!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Clara Vuust
Before You Walk Away
Storyville Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg